Schatkist vol parels

Op deze pagina vindt u een schatkist vol met parels aan suggesties/linken van websites, progamma's en films die over vrijwilligerswerk, evangelie, liefde, waarheid en diepgang gaan -  zoek of klik op de link en bezoek de website.
                                                           

www.amnesty.nl 

Razendsnel actievoeren als iemand in gevaar is. Dat is de kracht van Amnesty’s spoedacties. Het is simpel en doeltreffend: duizenden mensen, waar ook ter wereld, sturen een e-mail naar machthebbers als iemand wordt gemarteld, bedreigd of onterecht gevangen zit. In korte tijd worden zoveel oproepen verstuurd, dat ze niet genegeerd kunnen worden. Dat werkt. Hoe meer mensen aan de spoedacties meedoen, hoe groter onze vuist is tegen onrecht. 


Filmen over Jezus van Nazareth 
Zoek via google - You Tube naar: films over Jezus van Nazareth.
Ontdek zelf wat de Bijbel zegt over Jezus van Nazareth zoals het evangelie van Lucas het ons verteld.


Deel van je leven
www.agape.nl
Lees op deze site inspirerende verhalen over mensen met een missie.

Een nieuwe kans voor ex-gedetineerden
www.exodus.nl
Lees meer op deze site over vrijwilligerswerk en de opvang en ondersteuning die deze stichting biedt aan ex-gedetineerden en gedetineerden in de laatste fase van hun straf die gemotiveerd zijn uit de criminaliteit te stappen.

Voor veranderde levens door het Woord van God
www.hetboek.nl
Bent u onbekend met de Bijbel en wilt u kennis maken met het Woord van God dan is deze site een eyeopener.


Het Anne Frank huis
www.annefrank.org/
Anne Frank het dagboek en het achterhuis. De meest complete en actuele informatie met unieke historische foto's en filmbeelden.

De Holocaust - een monument in film (Willy Windler collection)
Zoek via google de bovenstaande zin, en bekijk en luister op You Tube naar de verhalen van overlevenden van de Holocaust

De kruistocht van Jezus in een versie van deze tijd. 
www.thepassion.nl  
The Passion  - Rond Pasen tijdens een groot cultureel pop evenement ergens in Nederland vertolken bekende artiesten de kruistocht van Jezus Christus.
 

Initiatief van Het Oranje Fonds
www.ikwordmaatje.nl
Het Oranje Fonds is op zoek naar maatjes voor vrijwilligers werk bij u in de buurt. Kijk voor projecten en meer informatie op deze site.

De Zonnebloem brengt mensen bij elkaar
www.zonnebloem.nl Nieuwe mensen ontmoeten thuis of buiten de deur? De Zonnebloem helpt mensen met een fysieke beperking om sociaal actief te blijven. Voor meer informatie of vrijwilligers werk kijk op deze website.

Omdat we geloven in liefde
www.hourofpower.nl Laagdrempelige kerkdiensten vanuit de Irvine Presbyterian Church in Californie USA > voorafgaand  een kort interview met Jan van den Bosch en één van zijn gasten.
Op deze website kunt u onder het kopje diensten de uitzendingen terug zien die elke zondag om 8.00 en 9.00 uur op RTL 5 worden uitgezonden.

Vriendschap, verbinding, verandering
www.bestbuddies.nl
Studentenvrijwilligers helpen leeftijdgenootjes en worden gekoppeld aan een buddie. (jongeren met een licht verstandelijke beperking) Ben jij als student op zoek naar vrijwilligerswerk dan is dit misschien iets voor jou.
Best Buddies is de kroonappel winnaar van 2013

Vrouwen Spreken 

www.vrouwenspreken.nl

Agenda en sprekerslijsten voor ontmoetingen voor en met vrouwen. Deze bijeenkomsten zijn voor iedere vrouw toegankelijk en zijn bedoeld om thema's te bespreken waarin het gaat over de keuzes die je kunt maken in je leven. Het christelijk geloof is hierin actueel en geeft daarbij richting aan de levensvragen.